במהלך יום הכיפורים הפעילו שלוחי חב”ד עשרות מוקדי תפילה ברחבי חיפה, במטרה לאפשר לכל תושב להצטרף לתפילות, גם למי שאינו נוהג לפקוד בית כנסת במהלך השנה.
המוקדים פעלו בשכונות רבות, בהן מרכז הכרמל, אחוזה, כרמליה, כרמל צרפתי, רמת בגין, רמת אלמוגי, רמת הנשיא, בת גלים, קריית אליעזר, קריית שפרינצק, נווה שאנן, הדר תחתית, נאות פרס ורמת שאול, לצד מוקד מיוחד בקריה הרפואית רמב״ם.
מאחורי המיזם עמדו שלוחי חב״ד בעיר, גבאים ומתנדבים, שנערכו מבעוד מועד להכנת המקומות, המחזורים וקבלת הציבור. עבור רבים הייתה זו תפילה קבועה של יום הכיפורים, אך עבור אחרים הייתה זו הזדמנות להתחבר מחדש לבית הכנסת ולמסורת.
יו״ר חב״ד חיפה, הרב יהודה גינזבורג, מבקש להוקיר את פעילות השלוחים: “ראוי לומר תודה גדולה לכל שלוחי חב״ד בעיר, שפועלים במסירות לאורך כל השנה ובמיוחד בימים הקדושים, כדי שאף חיפאי לא יישאר בלי מקום להתפלל. הציבור מעריך מאוד את הפעילות הזו, וחשוב גם לתת לשלוחים את הכוח והיכולת להמשיך ולהרחיב אותה”.
לדבריו, הפעילות היא הרבה מעבר לפתיחת בתי כנסת ביום אחד: “עבור השלוחים של הרבי זו שליחות שהיא הרבה מעבר ליום הכיפורים, להיות שם עבור כל חיפאי, לפתוח את הדלת ימים ולילות למען תושבי העיר”.



