אורי אוזן. צילום: 970

אוזן תוקף בחריפות: העירייה מתנהגת בבריונות

חבר הקואליציה אורי אוזן משס, תוקף בחריפות את העירייה על רקע לקיחת מיכלי הגניזה עליהם פרסמנו אמש. "עיריית חיפה מתנהגת בבריונות מול הציבור שומר המסורת בעיר".

על רקע הפרסום אמש (מוש”ק) כאן באתר 970, אודות המהלך שבו נלקחו מיכלי הגניזה בכל רחבי העיר, תוקף חבר המועצה אורי אוזן משס, החבר בקואליציה, ואומר כי עיריית חיפה מתנהגת בבריונות מול הציבור שומר המסורת בעיר. “זה כבר מזמן לא חרדי או דתי, אלא זה נגד היהדות, וזו מגמה בקדנציה הזאת”, אומר אוזן, שמוסיף: “זה נגד תקציבי תרבות תורנית, זה נגד בתי כנסת בעיר, זה נגד תמיכות בעמותות, זה פשוט דיכוי הזהות היהודית של חיפה”.

“פינוי מיכלי הגניזה הינם חובת העיריה לתת שירות לתושב, כולנו משלמים ארנונה על פינוי אשפה בעיר, הגניזה הינה חילק מפינוי “אשפה”, אלא שהיא מצריכה טיפול קצת שונה. אך כולנו משלמים על זה. הצבענו על זה בתקציב העיר בתחילת השנה, זו גנבת דעת, אין כאן שום בסיס משפטי לדבר, זו בריונות לשמה”.

אוזן מוסיף ואומר: “עלויות הגניזה אינם מהוות אפילו אחוז מתקציב העיר. זה פשוט בושה וחרפה. “גם אם יש מקומות בודדים בארץ שהמועצה הדתית, לוקחת זאת על עצמה זה בגלל שהעירייה נוטלת חלק פעיל בשירותי הדת בעיר. עיריית חיפה לא עושה כלום למען הזהות היהודית בעיר. לא מקוואות, לא תרבות, לא בתי כנסת, לא תמיכות, שום דבר! אני נלחם כנגד רוחות בקדנציה הזאת כדי להביא קצת בשורות לתושבים, אילולי יו”ר המועצה הדתית שהבין את המצב והרים את הכפפה למען היהדות בעיר, והולך איתי כתף אל כתף למען הציבור, אני אומר לכם שהיינו פחות נחשבים ממגזרים אחרים בעיר”.

אוזן מוסיף ואומר כי העירייה רצתה להוציא את המהלך לפועל כבר בערב פסח. עצרנו את העניין. אבל יום אחרי פסח הם פשוט פעלו בבריונות ופינו את מה שאפשר”. “אני זועק את זעקת ליבי שתושבי חיפה חייבים לדעת, חיפה מאבדת את הזהות היהודית שלה. זו מגמה שהולכת ומתרחבת. אנחנו מטפלים בזה באופן אישי מול משרד הפנים והמשרד לשירותי דת לנסות ולהביא בשורה לתושבים להחזיר את שירותי הגניזה ולתת המענה הראוי לשמירה על הצביון היהודי של העיר”.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

נתניהו בתום הפגישה: אחת השיחות הטובות ביותר שקיימתי עם הנשיא

למרות שזו הייתה פגישה קצרה יחסית לפגישות הקודמות שקיים נתניהו עם טראמפ, ועל אף שזו הייתה שיחה עם כל אנשי הצוות הישראלי והאמריקאי, נתניהו מגדיר את הפגישה כאחת הטובות שקיים עם טראמפ.

לידיעה המלאה »
מחוץ לחיפה

ניו יורק: יהודי נדקר ע"י מחבל תוך שצעק אללה אכבר

יהודי נדקר על ידי מחבל ברחובות מנהטן בשעה שעשה דרכו לבית הכנסת למנחה של תשעה באב. המחבל ככל הנראה ממוצא מוסלמי, צעק אללה אכבר תוך כדי דקירה, ובהמשך גבר נוסף ממוצא אסיאתי. תם תוך שהוא צועק ‘אללה אכבר’. משטרת ניו יורק עצרה את המחבל.

לידיעה המלאה »