צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון.

אוניית מטען עם טונות ציוד צבאי נפרקה בנמל חיפה

כחלק מהתמיכה המלאה בצורכי צה"ל, משרד הביטחון וצה"ל השלימו במהלך סוף השבוע את קליטתה בישראל ופריקתה של אוניית מטען, ועליה טונות של ציוד צבאי.

כחלק מהתמיכה המלאה בצורכי צה”ל, משרד הביטחון וצה”ל השלימו במהלך סוף השבוע את קליטתה בישראל ופריקתה של אוניית מטען, ועליה טונות של ציוד צבאי הכולל בין היתר, ציוד צבאי, עשרות האמרים, משאיות ועוד.

האונייה שעגנה בנמל חיפה, הובאה לישראל במבצע משותף למשלחת הרכש של משרד הביטחון בארה”ב, יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במנהל הרכש הביטחוני (מנה״ר) במשרד הביטחון, אגף התכנון ובניין הכוח בצה”ל.

משרד הביטחון וצה”ל ממשיכים כל העת במאמץ הרכש והשינוע של הציוד הנדרש לצה”ל. מראשית המלחמה הגיעו לישראל 1,150 מטוסי מטען ו-166 אוניות עם מעל 130,000 טונות של חימושים וציוד צבאי, מתוכם, מעל 6,500 טונות ב-90 הטסות והשטות במהלך השבועות האחרונים. מאמץ השינוע ימשך ביתר שאת גם בתקופה הקרובה כחלק ממבצע “שאגת הארי”.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

קורות עץ שרופות מחורבן הבית הראשון התגלו בעיר דוד

הקורות המפוחמות נחשפו בחפירות רשות העתיקות ואוניברסיטת תל אביב, בתוך מבנה שקרס במהלך השריפה העזה שהתחוללה בירושלים בחורבן הבית הראשון. "מה שסייע לממצא להשתמר במשך כ-2,600 שנה, הוא, ככל הנראה, הטיח שנמס מקירות המבנה, וחתם תחתיו את העצים השרופים", אומרים החוקרים

לידיעה המלאה »