צילום: ראובן כהן. דוברות עיריית חיפה

ראש העיר נפגש עם הסטטיסטיקן הלאומי

ראש העיר יונה יהב, נפגש היום בלשכתו עם הסטטיסטיקן הלאומי ומנהל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, פרופ' ירון פלוס

ראש העיר יונה יהב, נפגש היום בלשכתו עם הסטטיסטיקן הלאומי ומנהל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, פרופ’ ירון פלוס. מטרת הפגישה: חיזוק שיתוף הפעולה בין הלמ”ס לעיריית חיפה בכל הנוגע לשימוש בנתונים ומידע ככלי מרכזי לתכנון עירוני ולקבלת החלטות.

במהלך הפגישה הדגיש ראש העיר יהב כי בזכות היכולות המתקדמות של יחידת המחקר העירונית בראשותה של ד”ר גלית רנד, שגם השתתפה בפגישה, חיפה יכולה לשמש מוקד לאומי לפעילות חדשנית של שיתוף פעולה בין רשות מקומית לממשלה, המבוססת על נתונים, ניתוחים מתקדמים וקבלת החלטות מבוססת־מידע. פרופ’ פלוס שיבח את מערכת הסקרים העירונית Hpanel, והדגיש כי מדובר במודל ייחודי אשר יש להטמיע אותו גם בערים אחרות.

יהב ופרופ’ פלוס סיכמו על קידום שורה של נושאים משותפים:

1. הכנת תחזית דמוגרפית לגידול העיר והמגזרים השונים בה למטרות תכנון ואסטרטגיה.

2. מחקר לחיזוי מוקדים בעייתיים מבחינת תאונות דרכים והגורמים להם.

3. ניתוח נתונים למיפוי פשיעה (נקודות חמות), והגורמים לה, כולל כלי להכוונת יחידות מתנדבים עירוניות.

4. פיתוח מרשם נכסים לזיהוי מבנים נטושים וניהול עירוני משופר.

5. שימוש בסקרי פאנל (Hpanel) למדידת יעילות פעילות עירונית וקבלת עמדות של התושבים.

6. מרשם עסקים לזיהוי פערים וחיזוק הצמיחה הכלכלית ועוד.

ראש העיר יונה יהב אמר בתום הפגישה: “חיפה מובילה כבר היום חשיבה עירונית מתקדמת המבוססת על נתונים ומחקר. שמחתי לשמוע מהסטטיסטיקן הלאומי כי פרויקט ה-Hpanel שאנו מפעילים בעיר הוא ייחודי בקנה מידה ארצי, ומהווה מודל חדשני לשיתוף ציבור ולהערכת מדיניות. שיתוף הפעולה עם הלמ”ס יחזק את יכולתנו לתכנן טוב יותר, לפעול מדויק יותר ולקבל החלטות חכמות לטובת תושבי חיפה”.

ד”ר גלית רנד, ראש יחידת המחקר בעיריית חיפה, הוסיפה: “שימוש חכם בנתונים מאפשר לעירייה לראות את המציאות העירונית בצורה מדויקת, לזהות מגמות בזמן אמת ולבסס מדיניות על ראיות ולא על תחושות. מערכת ה־Hpanel היא כלי מרכזי בתפיסה הזו, והיא מאפשרת לשלב באופן שיטתי את קולות התושבים בתוך תהליכי קבלת ההחלטות בעירייה. החיבור בין סקרי הפאנל העירוניים לבין הידע והנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, יוצר תשתית מתקדמת למדידת אפקטיביות, לשיפור מדיניות ולחיזוק חיפה כעיר מובילה בניהול עירוני חכם”.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

צפו: כשטראמפ נשאל ע”י הכתב החרדי והשיב: “אלוקים מאוד גאה בי”

העיתונאי החרדי בבית הלבן שאל הערב (שלישי) את טראמפ על רקע שנה לכהונתו, האם הוא סבור שאלוקים גאה בממאץ שהשקיע, וזאת בעקבות דברים שאמר לו עם בחירתו לנשיא. טראמפ השיב: “אלוקים גאה בעבודה שעשיתי”.

לידיעה המלאה »