כנס משגיחי הכשרות. צילום: 970

עשרות משגיחי ומפקחי כשרות בכנס מיוחד של המועצה הדתית

עשרות משגיחים ומפקחי כשרות הגיעו אמש (שני) לכינוס מיוחד של המועצה הדתית בעיר, וזאת לקראת שינויים שייערכו בקרוב במערך הכשרות של חיפה, כחלק מהמהפכה הכוללת שהביא למועצה הדתית היו"ר החדש דרור עמוס.

עשרות משגיחים ומפקחי כשרות הגיעו אמש (שני) לכינוס מיוחד של המועצה הדתית בעיר, וזאת לקראת שינויים שייערכו בקרוב במערך הכשרות של חיפה, כחלק מהמהפכה הכוללת שהביא למועצה הדתית היו”ר החדש דרור עמוס.

בפתח הכינוס הציג יועץ הכשרות הרב חננאל כהן, את המהלכים שצריכים להיות נר לרגליהם של כל מי שנמצאים בתחום השגחת הכשרות, ונתן טיפים לעבודה וההתנהלות היומיומית.

בהמשך דיבר הרב שלום מצרפי מנהל מחלקת כשרות במועצה הדתית, ואמר כי הוא יוצא מנקודת הנחה שמשגיח כשרות מטרתו לזכות את הרבים. תפקידו של משגיח כשרות זה לעשות כמה שיותר טוב לעם ישראל. הוא אמר למשגיחים כי למעשה עבודתם תלוי בשלושה גורמים: מנהיגות סמכות ואחריות, ופירט בפניהם כיצד עבודת המשגיח האידיאלית צריכה להיות.

רבה של נשר והאחראי על מערך הכשרות בחיפה הרב יצחק לוי, נשא דברים בפני המשגיחים ומפקחי הכשרות והדגיש בפנים את האחריות ההלכתית שיש לכל משגיח ומשגיח בעסק שבו הוא נמצא. הוא הביא בפניהם דוגמאות שונות של אירועים שהתרחשו בעסקים שונים, וכיצד הדבר יכול לגרום למכשול הרבים. הוא הסביר את הצורך בעמידה בכל הכללים שקבעה הרבנות הראשית.

לקראת סיום, נשא דברים הרב דרור עמוס, יו”ר המועצה הדתית, שאמר כבר בפתח דבריו כי היעד המרכזי מבחינתו זה הפיכת מערך הכשרות של חיפה, לאחת המובילות בכל הקשור לבחינה ההלכתית והניהול המקצועי, והוסיף כי מהפכת הכשרות שהוא מבקש לבצע כעת, היא חלק ממהלך רחב של המועצה הדתית.

בדבריו הוא ביקש להפיג את השמועות שיצאו באחרונה על כך שהמועצה הדתית מתכוונת להעביר את משגיחי הכשרות להיות תחחת חברת כוח אדם, והבהיר הדבר לא נכון, ולא יקרה. יתירה מכך, הוא אמר כי המטרה היא להפוך את משגיחי הכשרות לעובדי המועצה הדתית.

במהלך דבריו הציג את המהלך הכולל שיתבצע כבר בימים הקרובים, ויביא לשינוי כל מערך הכשרות בחיפה. כחלק מהמהלך שמתחיל, הוחלט על מינוי של הרב מצרפי להיות מנהל מחלקת הכשרות בעיר. במהלך החודשים האחרונים מופו כל העסקים בעיר ובמסגרת זו נבנו: אשכולות גאוגרפיים, אשכולות תחומיים כמו ולמשל מסעדות ואולמות, מוסדות ותעשייה, ונבחנו עומסי הפעילות לצד ניתוח מקצועי של צורכי הפיקוח. על סמך אותו מיפוי, הוחלט כי בקרוב תבנה שיטת תקינה מקצועית לפיה יקבע כמה משגיחים נצרכים בכל אזור וכיצד יתוגמלו.

לסיום דיבר גם יניב שפירא, מנהל ארצי בחטיבה הדתית בהסתדרות שסיפר על הצעת חוק שנמצאת בקנה כעת לגבי הכנסתם של משגיחי הכשרות להיות עובדי מועצה דתית, ובכך לדאוג לזכויותיהם. הוא גם אמר כי שכרם של משגיחי הכשרות יעלו אל מול מה שיש להם היום. “אני אומר לכם תיהיו רגעים כוונותיו של יו”ר המועצה הרב עמוס, הן כוונות טובות. אני יכול לומר לכם שהשמועות שיצאו על העברת המשגיחים בחיפה לכוח אדם, זה דבר שלא היה ולא נברא”.

צילומים: 970

מרחבי האתר