הדמיהף רם אייזנברג עיצוב סביבה

17 מיליון שקל יוקצו לחידוש ‘גן בנימין’ בשכונת הדר

גן בנימין, הצמוד לשכונה החרדית בהדר, יעבור חידוש, ולשם כך יוקצה סכום של 17 מיליון שקל כסכום ראשוני. עם סיום העבודות, יכלול הגן החדש נחל זורם, בריכה ביולוגית, מתקני משחק בין צמרות עצים ותאורה המדגישה את הנוף הטבעי של הגן.

ראש העיר יונה יהב, הנחה להקצות 17 מיליון ש”ח מתקציב העירייה לשנת 2026 עבור השלב הראשון בעבודות לחידוש גן בנימין שבשכונת הדר – הגן הציבורי הראשון שנבנה בישראל ואחד הסמלים ההיסטוריים הבולטים של חיפה.

החלטת העירייה לחידוש הגן נולדה בעקבות נפילת הטיל האיראני ברחוב נורדאו במהלך המלחמה עם איראן בחודש יוני החולף, וכחלק ממדיניות הטיפול הכולל בשכונת הדר. בעקבות זאת, החליט ראש העיר לקדם תכנון מחודש לגן ההיסטורי, שיהפוך למוקד טבע עירוני ייחודי וחדשני בלב הדר, בהשקעה כוללת של כ-30 מיליון ש”ח. העבודות לחידוש הגן יחלו בתחילת שנת 2026 ויבוצעו על-ידי חברת “יפה נוף”.

תכנון הגן החדש ייעשה על-ידי האדריכל רם אייזנברג, באופן כזה אשר ישאף לשמר את המורשת ההיסטורית של המקום ולשלב בה חוויית טבע, מים ומשחק מתקדמת לטובת משפחות תושבי השכונה וכלל התושבים והמבקרים בעיר.

על פי התיכנון הראשוני, יעוצב הגן סביב אלמנטים של מים דוגמת נחל, אשר יזרום בלב הגן, בריכה אקולוגית ומזרקות מים. כמו כן יוקם במקום מתחם משחקים בין צמרות העצים (“ג’ונגל עירוני”), אשר ינצל את הטופוגרפיה הטבעית של הגן ואת צמרות העצים הרבים שבו ליצירת חוויית משחק יוצאת דופן.

בנוסף, יעבור הגן הנגשה מלאה ויחובר לרחובות הרצל, החלוץ ונורדאו, כאשר בסמוך אליו יפעלו התיאטרון העירוני, מוזיאון המדע, בית הקפה החדש שיחל לפעול בקרוב במבנה לשימור, אותו סיימה העירייה לשפץ לאחרונה, וכן מרכז עירוני חדש למשפחות צעירות שנבנה בימים אלה ברחבת התיאטרון.

ראש עיריית חיפה, יונה יהב: “שכונת הדר היא ליבה הפועם של חיפה ההיסטורית, ואנחנו מחזירים אותה למקומה הראוי. חידוש גן בנימין הוא פרויקט פיתוח שיחבר בין טבע לעיר, ובין קהילה למרחב הציבורי שלה. הגן החדש יהיה עוגן משפחתי, תרבותי ותיירותי שוקק בלב חיפה”.

מנכ”ל עיריית חיפה, דוד לוריא: “חידוש גן בנימין מהווה נדבך מרכזי בתוכנית הכוללת להחייאת שכונת הדר. העירייה פועלת בשיטתיות לשדרוג התשתיות, חיזוק הפעילות הקהילתית והחזרת המשפחות הצעירות לשכונה. ההשקעה בגן היא חלק בלתי נפרד מהחזון להפוך את הדר למרכז עירוני שוקק, ירוק ומזמין”.

צחי טרנו, מנהל האגף לנושאים אסטרטגיים ולשיתופי פעולה בעיריית חיפה: “מיד לאחר נפילת הטיל, הנחה ראש העיר להכין פרוגרמה רחבה שתהווה אבן דרך במימוש המדיניות הכוללת לשכונת הדר. ראש העיר הנחה להמשיך בהליך שיתוף הציבור ולקבוע פרוגרמה סופית. אנו נתחיל מיידית בשיח עם התושבים ובתכנון המפורט, ונצא לביצוע כבר ברבעון השני של 2026”.

מרחבי האתר
חדשות חיפה

במחאה על תקיפת נהג: בשעה זו הושבתו קווי 37 ו’ 37א’ אגד בעיר

בעקבות תקיפת נהג אגד בחיפה על ידי קבוצת בני נוער, הוחלט להשבית את קווי האוטובוס המרכזיים באזור כאות מחאה. יו”ר איגוד עובדי התחבורה, עו”ד אייל ידין: ” כל עוד האלימות לא נעצרת – גם התחבורה לא תמשיך כרגיל”

לידיעה המלאה »
חדשות חיפה

יהב לוולט: אפעל להפסקת פעילותכם בעיר

ראש העיר יהב נפגש עם בכירי חברת השליחויות “וולט” והודיע להם: “השליחים שלכם נוסעים בפראות בכבישי חיפה ומסכנים תושבים, אפעל להפסקת פעילותכם בעיר” • בסוף השבוע: העירייה והמשטרה קיימו מבצע אכיפה נרחב נגד שליחי “וולט” וחברות אחרות, עיכבו אותם ורשמו להם עשרות דו”חות על עבירות שונות

לידיעה המלאה »