חבר מועצת העיר חיפה ויו”ר סיעת דגל לתושב, מיכי אלפר, הגיב לדבריו של ראש העיר יהב הבוקר ואמר: אני מבקש להביע את התנערות תושבי העיר ועובדי העירייה מדבריו המחפירים של יהב הבוקר, כאשר לנוכח תושבים שבתיהם נפגעו וחייהם ניתנו להם במתנה בחסדי שמיים, תושבים שכל מה שבקשו מראש העיר לקבל תשובות על העדר המיגון בשל החלטתו לראות בבתים שלהם מבנים לשימור, ובתגובה בחר יהב להטיח בהם אמירות אנטישמיות”. אלפר אמר: “אני חוזר על המלצתי ללשכת ראש העיר להמנע מלהביא את האיש לזירות אסון בעיר ולראיונות שמייצרות נזק לחוסנה של העיר ותושביה”.
לאתר 970 נודע כי כבר בשעות הבוקר אלפר כתב בקבוצה פנימית של העירייה דברי ביקורת על ההתנהלות של ראש העיר שלדבריו יוצרת שנאה והכפשת הציבור החרדי.
בקבוצה פנימית של חברי המועצה ביקשו לקיים ישיבת סטטוס, ואלפר הבהיר שם כי הוא לא משתתף בתיאטרון. “אני מנצל את ההזדמנות להביע מחאה וצער על העובדה שראש העיר, הצוות שסביבו ובכירי העירייה עסוקים בעיקר ביחסי ציבור והאדרה עצמית תוך ניצול המצב ליצירת שנאה והכפשת הציבור החרדי וזאת בעוד משפחות וילדים שחוו את הטראומה הקשה נמצאות בעת משבר קשה ומתמודדות עם כאב וחרדה”.
בקבצה אלפר ציטט מספר אמירות שאותם ייחס לראש העיר, וכתב: “אחר אמירות אלו איני מצפה לדבר ומכאן ברור לי גם הפער העצום בין ההצהרות למעשים.
והאמת שמהיכרותי עם הדמויות גם לא ציפיתי. הישיבה הזו כמו סדרת צילומים ומפגשי יח”צ הם עוד ניסיון לתפוס קרדיט על פעילות טובה ומוערכת של כב”א, כוחות המשטרה פיקוד העורף ועובדי עירייה יחידי סגולה שסייעו מתוקף אישיותן ובשקט מחשש שיבולע להן”.