31 נפגעים והרס רב במטח האחרון ששוגר לעבר חיפה ואזור הצפון אחה”צ (שישי). כוחות ההצלה הוזעקו למקודים השונים וביניהם למוקד המרכזי בחיפה, שם נפגע נער בן 16 באורח קשה, לאחר שרסיס פגע בצווארו. הנער פונה למרכז הרפואי רמב”ם יחד עם נפגעים נוספים. מהמידע שהגיע לאתר לדעת עולה כי הטיל פגע בבניין שאינו בשימוש, אולם בשל עוצמתו הנזק הרב גרם לפגיעה בבנינים סמוכים.
חובש רפואת חירום במד”א אריאל דנילובסקי סיפר: “שהגעתי לרחוב ראיתי הרס רב בבניין שהחניה הסמוכה אליו נפגעה מהטיל ובבניינים סמוכים. מספר פצועים היו ברחוב כשהם בהכרה וסובלים מפציעות מדממות מרסיסים וחבלות בגופם. יחד עם צוותי נוספים של מד”א הענקנו להם טיפול רפואי ופינינו אתם לבתי החולים. כוחות גדולים של מד”א עדיין בזירה ופועלים יחד עם כוחות החילוץ על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים ולהעניק טיפול רפואי במידת הצורך.”
ממד”א נמסר כי סמוך לשעה 16:00 התקבלו דיווחים במוקד החירום 101 של מגן דוד אדום על פצועים כתוצאה מנפילת טיל באזור הצפון. למקום הוזנקו מיד כוחות גדולים מאוד של מגן דוד אדום באמצעות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ וכונני מד״א רכובים על אופנועים, אשר העניקו טיפול רפואי מציל חיים ופינו לבתי החולים 23 פצועים מתוכם 3 קשה, נער בן 16 עם רסיס בפלג גופו העליון ו-2 גברים בני 54 ו-40 עם פציעה מרסיס בגפיים התחתונות ו-20 במצב קל.
ישי שחר ויוסי ברמינקה חובשים באיחוד הצלה סיפרו: “הענקנו סיוע ל5 נפגעים במצבים שונים אשר פונו באמבולנסים לבית החולים רמב”ם בחיפה. נזק רב נגרם לבנייני משרדים ונערכים עדיין סריקות לאיתור נפגעים נוספים. צוותי חוסן של איחוד הצלה סייעו ומסייעים לנפגעי החרדה”.
מהמשטרה נמסר: כוחות משטרת ישראל של מחוז חוף, ביחד עם חבלני המשטרה וגופי החירום וההצלה, פעלו וממשיכים לפעול בשעה זו במספר מוקדים בהם אותרו פריטי אמל”ח שנפלו בתחומי מחוז חוף. עד כה ישנן מספר פגיעות במבנים עם נזק רב. עפ”י גורמי הרפואה ישנם ממוקדים אלו 31 נפגעים באורח קל – קשה.
צילומים: תיעוד מבצעי מד”א, דובורת איחוד הצלה, דוברות המשטרה