אתמול (שלישי) התקיים בנמל חיפה תרגיל כיבוי אש רחב היקף, במסגרתו תורגל צוות החירום של הנמל בהתמודדות עם מגוון תרחישים, כולל כיבוי שריפות וחילוץ לכודים. התרגיל נערך בסיוע משאית כיבוי ומתקן המדמה מצבי כיבוי קיצוניים, תוך שימוש בציוד כיבוי ונשימה מתקדם.
בהמשך, בוצע תרגיל פינוי גדול של כלל בניין ההנהלה, לצד תרגול נוסף של כיבוי שריפה. לצורך כך, הופעלו מחוללי עשן בתוך המבנה במטרה לדמות מצב של ראות אפס, ולבחון את יכולות הצוות בתנאים מאתגרים במיוחד.
צוות החירום של נמל חיפה הוא כוח מקצועי ומיומן הפועל 24/7 בכוננות מלאה להתערבות ראשונית בכל מצב חירום – מאירועי אש ועד מקרים רפואיים דחופים. הצוות, הכולל לוחמי אש מיומנים, פרמדיקים ואנשי ביטחון, מצויד באמבולנס וכבאית ייעודיים הפרוסים בנמל באופן אסטרטגי. מדי שבוע הצוותים עוברים אירועי אמת שמוכיחים פעם אחר פעם את רמת המקצועיות הגבוהה שלהם ואת המוכנות שלהם לתת מענה מיידי ויעיל לכל תרחיש אפשרי.
ליאור ברזני, האמון על צוות החירום ותחום כיבוי האש בנמל, סיכם את התרגיל: “התרגול היה מוצלח והדגיש את חשיבות המוכנות והתגובה המהירה של צוותי החירום במצבי אמת. הצוות הפגין יכולות מרשימות בהתמודדות עם מצבי לחץ.”
צחי עמר, עוזר ראש צוות החירום, הוסיף: “התרגיל העניק הזדמנות קריטית לבחון את תפקוד הצוותים בשטח, ולוודא שכלל המערכות מוכנות לכל תרחיש אפשרי. נמשיך לתרגל ולשפר את היכולות שלנו כדי להבטיח תגובה מיטבית במקרה הצורך.”