צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

תעודות הוקרה הוענקו לצוות החילוץ של פיקוד העורף

ראש עיריית חיפה, יונה יהב, העניק היום (חמישי) תעודות הוקרה לצוות החילוץ של פיקוד העורף, בפיקודו של סגן מפקד הנפה, סא"ל עופר פרובלר, על פעילותם יוצאת הדופן בחילוץ חפצים אישיים מדירות הבניין שנפגע בשבוע שעבר כתוצאה מפגיעת הטיל בעיר.

ראש עיריית חיפה, יונה יהב, העניק היום (חמישי) תעודות הוקרה לצוות החילוץ של פיקוד העורף, בפיקודו של סגן מפקד הנפה, סא”ל עופר פרובלר, על פעילותם יוצאת הדופן בחילוץ חפצים אישיים מדירות הבניין שנפגע בשבוע שעבר כתוצאה מפגיעת הטיל בעיר.

צוות החילוץ, שמנה בסך הכולל 17 חיילים, הגיע מייד לאחר הפגיעה ופעל במסירות ובאומץ כדי לסייע לדיירים לחלץ את רכושם, תוך שהם מסכנים את חייהם בשל מצבו הבלתי יציב של המבנה. בין החפצים שחולצו: אלבומי תמונות, תכשיטים יקרי ערך, בגדים, וכן פריטים נוסטלגיים כמו אוספי תקליטים ומכשירי פטיפון ישנים – פריטים בעלי ערך רגשי רב לדיירים.

לצורך ביצוע המשימה, נכנסו החיילים עם מכשירי הטלפון שלהם ויצרו קשר, בצילום וידאו, עם כל אחד מדיירי 12 הדירות בבניין, על מנת שינחו אותם אילו פריטים הם מבקשים לחלץ והיכן אותם הפריטים נמצאים בתוך כל אחת מהדירות.

במהלך המפגש עם החיילים, הביע ראש העיר את תודתו והערכתו הרבה על מסירותם ואומץ ליבם. “פעילותכם אינה מובנת מאליה,” אמר יהב, “אתם משמשים דוגמה ומופת למסירות, אחריות ואנושיות. בשם תושבי חיפה אני מודה לכם על פועלכם יוצא הדופן ועל התמיכה שהענקתם לדיירי הבניין ברגעים קשים אלה”.

בסיומו של המפגש, העניק יהב לכל אחד מחיילי הצוות תעודת הוקרה והערכה אישית, כסמל להערכת העיר כולה לפעילותם המרשימה.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

הרצוג: לאור פסילות הדדיות לא ברורה היכולת להקים ממשלה

תם סבב ההתייעצויות עם כלל סיעות הכנסת בבית הנשיא. הרצוג: ״בכוונתי להטיל את המנדט להרכבת ממשלה ביום ראשון הקרוב״. היכולת להרכיב ממשלה – וזו, אינה לגמרי ברורה לאור פסילות הדדיות בין הגושים ובתוך הגושים עצמם.

לידיעה המלאה »
חדשות חיפה

עומסי תנועה של שעתיים בכניסה לחיפה

רכב שעלה באש בכניסה הדרומית לחיפה נשרף כליל והוביל לחסימת הכביש למשך כשעתיים • למרות שהאש כובתה בתוך זמן קצר, הרכב השרוף נותר על הכביש ומנע את חידוש התנועה • הכביש נפתח מחדש מעט לאחר השעה 10:00, אך עומסי התנועה באזור עדיין נמשכים.

לידיעה המלאה »