בימים האחרונים הגיעו אל מערכת אתר 970 מספר תלונות של תושבי שכונת הדר החרדית, שתהו מדוע העירייה לא מציבה ‘מיגוניות’ גם בשכונות החרדיות.
כך למשל א, תושב שכונת הדר כתב לנו: “אם תוכל להעלות את עניין המיגוניות בגן סוס (ברחוב עקיבא) וגן שטרוק (יש במוזיאון מקלט, אבל א”א להגיע לשם עם ילדים תוך דקה), הורים מפחדים לרדת עם הילדים מחשש שיהיה אזעקה פתאום. אני יודע שהרבה פנו לעיריה ולא קיבלו מענה, אולי לך יש יותר השפעה בעניין דרך האתר”.
גם מ’ המתגוררת ברחוב ארלוזרוב כתבה לנו: “בימים אלו של ערב חג בהם עורכים קניות, לא מובן למה אין גם בשכונה שלנו מגיוניות. למה לא מצאו לנכון להציב גם בשכונה החרדית? המקלטים מרוחקים מאזור רחוב מיכאל, מה אנחנו אמורים לעשות בשעת קניות למשל? נשמח אם תציפו את הנושא ותתנו ביטוי דרך אתרכם המכובד שמצליח לשנות דברים בעיר”.
י’ הוא עוד תושב שפנה לאתר 970 בנושא, וכך כתב: “צריך לבדוק למה בכל השכונה אין מיגוניות? האם תוכלו להרים את הכפפה? באיזור מיכאל, חרמון, השילוח גאולה, כמעט ואין מרחבים מוגנים. גם המקלטים שישנם אי אפשר להספיק להגיע אליהם מרוב השכונה. ישנם מרכזים בהם מסתובבים בכל יום אלפי בני אדם שבמקרה של אזעקה אין להם אפשרות להתגונן. ידוע שעיריית חיפה בשיתןף פקע”ר הציבו מספר מיגוניות בעיר חיפה. האם אפשר להציב מיגוניות ברחבי השכונה?
פניות אלו לצד פניות נוספות הביאו אותנו לפנות אל עיריית חיפה, ולשאול למה אכן ברחבי השכונה החרדית לא מצאו לנכון להציב אף לא מיגונית אחת, אל מול המיגוניות שהוצבו ברחבי העיר.
בעקבות פניתנו ענו לנו היום (רביעי) בדוברות עיריית חיפה כי “בחיפה הוצבו שבע מגוניות. המיגוניות אינן מוצבות בשכונות מגורים אלא במקומות חשופים (כגון טיילות החוף ופארק הכט) בהם לא קיימים מבנים אליהן ניתן להיכנס תוך 60 שניות. המיגוניות אינן מחליפות את המקלטים והן מיועדות למספר קטן של אנשים (עד 15 איש) ולא לקהלים גדולים. עוברי אורח בודדים שנמצאים בקרבת המיגוניות במקומות פתוחים יכולים להכנס אליהן להמתין 10 דקות ולעבור לאתר אחר לשיפור המיגון”.
עוד נכתב בתגובה כי העירייה חוזרת ומדגישה כי בכל מקרה של אזעקה יש לפעול על פי הנחיות “הכי מוגן שיש” של פיקוד העורף שחוזרות ומוכיחות את עצמן כמצילות חיים.