מנהרות הכרמל. צילום: 970

האם קרב היום לפטור מתשלום במנהרות הכרמל?

בזמן שבירושלים כביש 16 וכביש בגין הם ללא עלות, בחיפה התושבים משלמים. כעת ראש העיר יהב מבקש לממש את דבריו ערב הבחירות.

ברוך אומר ועושה! ראש העיר יונה יהב, החליט לפנות לממשלה ולדרוש פטור מתשלום במנהרות הכרמל. יהב שנשאל על כך בעבר כאן באתר 970 במהלך קמפיין הבחירות, הצהיר כבר אז בחודש תמוז: “כפי שהתחייבתי חיפאים לא ישלמו על נסיעה ברכבם במנהרות הכרמל, בתוך שנה מיום כניסתי לתפקיד ראש העיר. עובדתית, מי שחתם על ההסכם להפעלת מנהרות הכרמל, לרבות נתינת ההסכמה לתשלום, הוא קודמי בתפקיד ראש העיר”.

דבריו אלו של ראש העיר, הופכים למעשים, וכבר עתה החליט יהב לפנות לממשלה ולדרוש את הפטור מתשלום. יהב מביא דוגמא מירושלים מכביש 16 שנפתח לפני כשנה וחצי בו עוברים הנוסעים ארבע מנהרות ולא משלמים שקל. “לא יכול להיות שבכיבש 16, יש ארבע מנהרות ושם אתה נוסע בחינם, ואילו אצלנו משלמים חצי משכורת”.

בכוונת ראש העיר לפעול בדרך המקובלת מול משרדי הממשלה, אולם אם וכאשר לא תצלח דרכו, הוא מתכוון להמשיך זאת למאבק משפטי. “אני מאוד מאמין בבתי המשפט ונשתמש בזה”.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

ניו יורק: יהודי נדקר ע"י מחבל תוך שצעק אללה אכבר

יהודי נדקר על ידי מחבל ברחובות מנהטן בשעה שעשה דרכו לבית הכנסת למנחה של תשעה באב. המחבל ככל הנראה ממוצא מוסלמי, צעק אללה אכבר תוך כדי דקירה, ובהמשך גבר נוסף ממוצא אסיאתי. תם תוך שהוא צועק ‘אללה אכבר’. משטרת ניו יורק עצרה את המחבל.

לידיעה המלאה »