דילוג לתוכן
התאונה הקטלנית שהייתה ברחוב הרצל. צילום: דוברות ארגון הצלה

הנתון העצוב: יותר הרוגים בתאונות בחיפה

נתונים על תאונות הדרכים שהתרחשו בחודשים האחרונים מעלים כי החצי הראשון של שנת 2023 הוא הקטלני ביותר בחמש השנים האחרונות בכבישים. עליה חדה בהרוגים בערים.

198 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, עליה של 9% בהשוואה למספר ההרוגים בתקופה המקבילה בשנת 2022, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ”ס. על פי עמותת אור ירוק, בהשוואה לחמש השנים האחרונות (2023-2019) החציון הראשון של שנת 2023 הוא הקטלני והאדום ביותר.

בכל מה שנוגע לעיר חיפה, ביקשנו באתר 970 נתונים מפורטים הנוגעים לעירנו, ומתברר שהמצב קשה. על פי הנתונים בחציון הראשון של שנת 2023 היו בחיפה 318 נפגעים בתאונות דרכים, מתוכם ארבעה הרוגים, 43 פצועים קשה ו-271 פצועים קל.

כשמביטים אל נתוני העבר של שנת 2022, אז היו בחיפה 380 נפגעים מתוכם 45 פצועים קשה ו-335 קל, אולם כפי שניתן להבין, התאונות הקטלניות הם בחודשים האחרונים של שנה זו.

עוד עולה מהנתונים של חיפה כי מבין הנפגעים היו 64 הולכי רגל, 50 נהגים צעירים (עד גיל 24), 37 רוכבי אופנוע או קטנוע, 34 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה) ו-18 ילדים (עד גיל 14).

 

 

 

מהנתונים ניתן לראות כי ישנה ירידה במספר הפצועים קל, ועלייה במספר ההרוגים מתאונות דרכים בחציון הראשון של השנה.

 

מרחבי האתר
חדשות חיפה

עכשיו זה סופי: השיטור העירוני בחיפה יוצא לדרך

הוועדה לביטחון לאומי של הכנסת אישרה את צירופה של חיפה לרשימת הערים שבהן פועל מערך שיטור עירוני. במסגרת ההחלטה תזכה חיפה לתוספת של כ-1,000 מצלמות אבטחה בחמש השנים הקרובות, תוספת של 100 פקחים מסייעים, כ-50 שוטרים וכ-20 ניידות ואופנועים.

לידיעה המלאה »