התאונה הקטלנית שהייתה ברחוב הרצל. צילום: דוברות ארגון הצלה

הנתון העצוב: יותר הרוגים בתאונות בחיפה

נתונים על תאונות הדרכים שהתרחשו בחודשים האחרונים מעלים כי החצי הראשון של שנת 2023 הוא הקטלני ביותר בחמש השנים האחרונות בכבישים. עליה חדה בהרוגים בערים.

198 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחציון הראשון של שנת 2023, עליה של 9% בהשוואה למספר ההרוגים בתקופה המקבילה בשנת 2022, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ”ס. על פי עמותת אור ירוק, בהשוואה לחמש השנים האחרונות (2023-2019) החציון הראשון של שנת 2023 הוא הקטלני והאדום ביותר.

בכל מה שנוגע לעיר חיפה, ביקשנו באתר 970 נתונים מפורטים הנוגעים לעירנו, ומתברר שהמצב קשה. על פי הנתונים בחציון הראשון של שנת 2023 היו בחיפה 318 נפגעים בתאונות דרכים, מתוכם ארבעה הרוגים, 43 פצועים קשה ו-271 פצועים קל.

כשמביטים אל נתוני העבר של שנת 2022, אז היו בחיפה 380 נפגעים מתוכם 45 פצועים קשה ו-335 קל, אולם כפי שניתן להבין, התאונות הקטלניות הם בחודשים האחרונים של שנה זו.

עוד עולה מהנתונים של חיפה כי מבין הנפגעים היו 64 הולכי רגל, 50 נהגים צעירים (עד גיל 24), 37 רוכבי אופנוע או קטנוע, 34 אזרחים ותיקים (בגיל 65 ומעלה) ו-18 ילדים (עד גיל 14).

 

 

 

מהנתונים ניתן לראות כי ישנה ירידה במספר הפצועים קל, ועלייה במספר ההרוגים מתאונות דרכים בחציון הראשון של השנה.

 

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

כל הפרטים כיצד ואיך נמצאה גופתו של רני גוואילי הי”ד

לפני שבועות הגיעה האינדיקציה הראשונה. בשבוע שעבר ניתנה עוד אינדיקציה שהביאה להחלטה ללכת על ‘מבצע צבאי’. השיחה עם שני שליחיו של טראמפ הביאו להחלטה להוציא אל הפועל את המבצע באופן מיידי.

לידיעה המלאה »
מחוץ לחיפה

צפו: כשטראמפ נשאל ע”י הכתב החרדי והשיב: “אלוקים מאוד גאה בי”

העיתונאי החרדי בבית הלבן שאל הערב (שלישי) את טראמפ על רקע שנה לכהונתו, האם הוא סבור שאלוקים גאה בממאץ שהשקיע, וזאת בעקבות דברים שאמר לו עם בחירתו לנשיא. טראמפ השיב: “אלוקים גאה בעבודה שעשיתי”.

לידיעה המלאה »