פריסת סיבים אופטיים. צילום: 970

אחרי המתנה ארוכה; הסיבים בגאולה

אחרי תקופה ארוכה מאז החלו להניח בישראל סיבים אופטיים, היום (שני) הגיע תור רחוב גאולה. רק אתמול אישרו בכנסת פטור לחברות התקשורת הגדולות מחובת הפרשת חצי אחוז מההכנסות לקופת התמרוץ.

אחרי המתנה ארוכה, הסיבים מגיעים גם לרחוב גאולה. לאחר שבמקומות רבים בחיפה הונחו כבר לפני קופה ארוכה סיבים אופטיים שמביאים לגלישה מהירה ולהעברת נתונים בקצב מהיר, הנה היום החלו גם בהנחת תשתית זו ברחוב גאולה, שהינו רחוב מרכזי בשכונת הדר.

תחילת העבודה היא בצד עם המספרים הזוגיים, כאשר כבר השבוע צפויים לעבור גם אל הצד של המספרים שאינם זוגיים.

בעבר הקים שר התקשורת הקודם יועז הנדל, קופת תמרוץ שנועדה לגרום לבזק להתחיל בחיבור הסיבים בכל הארץ, כאשר המתווה היה שחברת בזק תבחר 85% ממשקי הבית לפרוס בהם את הסיבים, וכדי להשלים את ה-15% הנוספים משרד התקשורת הקים קופת תמרוץ שאליה חברו חברות התקשורת הגדולות שהפרישו חצי אחוז מההכנסות של החברה, ואותה קופה נועדה לתמרץ את פריסת הסיבים באזורים שנכללים ב-15%.

חיפה כמובן לא נכללה באותם 15%, אולם טרם נפרסו סיבים בכל העיר, ובשיחה לפני כשבועיים עם גורם בכיר במשרד התקשורת, אודות פריסת הסיבים הוא אמר כי יש פרק זמן של עד סוף שנת 2024 כדי להביא לפריסה מלאה בכל רחבי הארץ.

כך או כך, ברחוב גאולה התושבים מברכים על הפריסה, שבוודאי תביא לקו איכותי יותר למשתמשים בסיב האופטי.

מרחבי האתר
חדשות חיפה

במחאה על תקיפת נהג: בשעה זו הושבתו קווי 37 ו’ 37א’ אגד בעיר

בעקבות תקיפת נהג אגד בחיפה על ידי קבוצת בני נוער, הוחלט להשבית את קווי האוטובוס המרכזיים באזור כאות מחאה. יו”ר איגוד עובדי התחבורה, עו”ד אייל ידין: ” כל עוד האלימות לא נעצרת – גם התחבורה לא תמשיך כרגיל”

לידיעה המלאה »
חדשות חיפה

יהב לוולט: אפעל להפסקת פעילותכם בעיר

ראש העיר יהב נפגש עם בכירי חברת השליחויות “וולט” והודיע להם: “השליחים שלכם נוסעים בפראות בכבישי חיפה ומסכנים תושבים, אפעל להפסקת פעילותכם בעיר” • בסוף השבוע: העירייה והמשטרה קיימו מבצע אכיפה נרחב נגד שליחי “וולט” וחברות אחרות, עיכבו אותם ורשמו להם עשרות דו”חות על עבירות שונות

לידיעה המלאה »