מאות הכדורים שנתפסו. צילום: דוברות המשטרה

עכשיו כבר ברור: התחמושת על קו 970 נועדה לפיגוע

הצהרת תובע הוגשה לבית המשפט נגד תושב שכם שנתפס לפני כחודש על אוטובוס קו 970. לפני שבוע נעצר מי שמכר לו את מאות הכדורים, ובכתב האישום שיוגש העבירה תיהיה על כוונה לבצע עבירת ביטחון.

הצהרת תובע הוגשה נגד תושב ג’דיידה מכר וכן נגד ערבי תושב השטחים בחשד לביצוע עבירות ביטחון וסחר באמצעי לחימה, זאת בעקבות מעצרו של אותו תושב שטחים על קו 970 בדרכו לבני ברק ובאמתחתו מאות כדורי רובה.

כזכור, החשוד נעצר כשעלה על קו 970 בסמוך לרחוב גאולה, והמשיך עם האוטובוס לכיוון בני ברק. אלא שכבר כאשר היה בתחנת האוטובוס הוא עורר את חשדו של אברך שחייג למשטרה וסיפר על הערבי החשוד שעלה לאוטבוס קו 970.

תוך דקות בודדות נעצר האוטובוס בסמוך לגרנד קניון והערבי תושב שכם שהיה בו הורד, אז גם הוברר כי מדובר במאות כדורים  של רובה מסוג M!6 שיש ברשותו. היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב כרמל, בשת”פ שירות הבטחון הכללי (שב”כ), פתחו בחקירה ובהתפתחותה הוברר כי הערבי משכם שהה בישראל שלא כחוק, יצר קשר עם תושב הכפר ג’דיידה-מכר בגליל על מנת לרכוש ממנו את התחמושת כאשר עפ”י החשד התחמושת נרכשה לצרכי טרור.

לפני שבוע נעצר אותו תושב הצפון בן 21, ולאחר ביצוע פעולות חקירה מגוונות ובהן גביית עדויות, שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, הצליחה היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב כרמל יחד עם שירות הביטחון הכללי לגבש תשתית ראייתית לביצוע עבירות ביטחון וסחר באמל”ח נגד שני החשודים.

מעצרם של החשודים, הוארך מעת לעת ואתמול (שני) הוגשה הצהרת תובע ע”י פרקליטות מחוז חיפה לבית משפט השלום חיפה כאשר בימים הקרובים יוגש נגדם כתב אישום ובקשה למעצרם עד תום ההליכים.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

מכה לטראמפ: הדמוקרטים כבשו את בית הנבחרים והסנאט

לאחר שנתיים של שליטה רפובליקנית בבית הנבחרים ובסנאט, הדמוקרטים הצליחו להשתלט על שני בתי הקונגרס ואף רשמו ניצחונות מפתיעים במדינות שנחשבו למעוזים רפובליקניים מובהקים. מדובר במכה לטראמפ שיפגוש קונגרס לעומתי שיחסום תקציבים וחקירה, יבלום מינויים ויחקור מהלכים של הממשל.

לידיעה המלאה »
מחוץ לחיפה

דרמה במשכן הנשיא: עיתונאית זרה עוכבה בשל חומר חשוד

דרמה של ממש אחה"צ (רביעי) במשכן הנשיא רגע לפני תחילת קבלת נציגי הסיעות, שעה שעיתונאית זרה עוכבה לאחר שנמצא שרידי חומר חשוד על גופה. בשל כך הורו מיידית על סגירת כל הכניסה למשכן הנשיא.

לידיעה המלאה »