מזעזע: עובד בבית אבות בשכונת נווה שאנן, נעצר בחשד להתעללות בקשישה בת 84 וגרימת חבלות בפניה. אתמול (שני) התקבלה תלונה במשטרת חיפה על חשד להתעללות בבית אבות בקשישה בת 84 וגרימת חבלות והמוטומות קשות בפניה. הקורבן פונתה למרכז הרפואי כרמל בעיר לקבלת טיפול רפואי.
בתוך כך פתחו מיד חוקרי תחנת משטרת חיפה במגוון פעולות חקירה, ובתוך זמן קצר נעצר חשוד בן 43, תושב דיר בלוט שבשומרון והובא לחקירה. בתום החקירה הוחלט לעצור אותו ולבקש את הארכת מעצרו בבית המשפט.
בדיון שנערך בבית המשפט ביקשה נציגת המשטרה להאריך את מעצרו לצורך פעולות חקירה נוספות שמבקשת המשטרה לקיים. בדיון הוברר כי מדובר באיאד אבו חמדה מהשומרון, שחשוד כי הכה מטופלת בת 84 בשבת האחרונה בין שעות הצהרים לערב. עורך דינו טען כי מדובר באדם נעדר עבר פלילי שלטענתו טיפל באישה באופן הכי מקצועי שיכוללהיות, וכי הוא מכחיש כל אקט של תקיפה כלפי הקשישה.
שופט בית משפט השלום בחיפה קבע כי יוארך מעצרו של החשוד ביומיים, לאחר שקיים יסוד סביר בדרגת סבירות גבוהה לחשד המיוחס לו של תקיפת הקשישה. השופט קבע כי קיימת עילת מעצר נוכח המסוכנות הרבה הנובעת מהמעשים, כמו גם מהחשש לשיבוש לנוכח חלק מפעולות החקירה שנדרשות ושהינן בר שיבוש.