דג הזהרון שנתפס. צילום: דוברות עיריית חיפה

בהלה בחוף: דג ארסי התגלה בחיפה – המתרחצים פונו

עירנותם של מצילי חיפה מנעה פגיעת גולשים ומתרחצים על-ידי דג זהרון ארסי. אחד המצילים לכד את הדג.

רגעים של בהלה עברו על מתרחצים בחוף ‘חוף הכרמל’ שביציאה מחיפה, שעה שאחד המצילים הבחין בדג ארסי, כשלצידו מתרחצים. הדג המדובר בשם ‘זהרון’ נחשב לארסי ופגיעתו יכולה להיות קטלנית, והנדקרים מהקוצים שעל גופו חווים לרוב קשיי נשימה וחום גבוה, כשהיו מקרים שבהם גם מתו אנשים כתוצאה מפגיעת דג שכזה.

הדג שיכול להגיע עד לחצי מטר, נושא על גופו קוצים שמגיעים לאורך כעשרה סנטימטרים, וכאמור דקירה מהם יכולה להיות קטלנית לבני אדם. מציל התחנה, יוסף חרדון, שהבחין בדג, הבין מייד את מידת הסכנה ושעליו לפעול במהירות ומייד קפץ למים והזהיר את הגולשים, שהיו במרחק מטרים ספורים בלבד מהדג. הוא הצליח לתפוס את הדג באמצעות מוט מיוחד ולאחר מכן הועבר הדג לחוקר ולצלם התת-ימי, מוטי מנדלסון.

מנהל אגף החופים בעיריית חיפה, חיליק אמסלם, שיבח את עירנותו הגבוהה של צוות המצילים, שבזכות פעולה מהירה, אמיצה ומקצועית, הסיר את הסכנה לגולשים ולמתרחצים.

טרם הוברר כיצד הגיע דג זה לשטח החוף שכן דגים אלו אינם נמצאים באזור, וייתכן והם נסחפו עם אחת מספינות המשא. עם זאת החשש הוא מרביית דג קטלני זה, שקצב התרבותו הוא מהיר.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

צפו: הגילויים המדהימים של בכירי מערכת הביטחון לרב הראשי לישראל

השאלה של ראש השב”כ, האמונה של מפקד הקריה והסטטיסטיקה הניסית של חיל האוויר: הרה”ר קלמן מאיר בר בשיחת פתיחה חגיגית ליום העצמאות על ניסי התקופה • צפו בדברים שנאמרו בשיחת פתיחה חגיגית ליום העצמאות בבית הכנסת הגדול בנתניה.

לידיעה המלאה »