נחנכה ישיבת צעירים בעלזא • גלריה

בהתרגשות מרובה נחנכה הישיבה לצעירים דחסידי בעלזא בעיר חיפה. מדובר בפנינה נוספת לרשת המוסדות המפוארת דחסידי בעלזא בעיר.

כפי שחשפנו כאן לפני מספר שבועות על הכוונה לפתוח ישיבה לצעירים של חסידות בעלזא, הנה השבוע בסעייתא דשמייא נחנכה הישיבה בהתרגשות מרובה  ומדובר בפנינה נוספת לרשת המוסדות המפוארת דחסידי בעלזא בעיר.

כל זה קורה לאחר שנים שבהם נדדו תלמידים בני העיר לישיבות ברחבי הארץ הוחלט בשנה האחרונה על פתיחת ישיבה קטנה בעיר לרווחת התלמידים והוריהם, הישיבה שוכנה באופן זמני בקומה העליונה של התלמוד תורה ברח’ יל”ג, כאשר בעבודה מאומצת של כ-3 שבועות שופץ הקומה ונבנו ביהמ”ד, חדר אוכל, חדרי פנימיה ואף מרפסת נוף מיוחד הצופה אל הנמל והרי הצפון הנישאים, במהלך החודשים הקרובים יימשכו המאמצים לאיתור מבנה קבע ראוי עבור הישיבה.

עם הגעת התלמידים לישיבה נערך מעמד פתיחה בהיכל בית המדרש בו נשא דברים מנהלה הרוחני של הישיבה הרה”ג יעקב יחזקיהו וובר שליט”א.

בשעות הערב התכנסו ובאו דייני ורבני קהילתנו הק’ למעמד חנוכת הבית וקביעת מזוזות, נשא דברים העסקן הוותיק הרה”ח ר’ זאב נחמן שליט”א אשר תיאר בהתרגשות לפני המשתתפים את התפתחותה של קהילתנו הק’ בחיפה עד היום הזה.

בקביעות מזוזות נתכבדו דומ”צ קהילתנו הק’ וראש הישיבה הרה”ג מאיר דב רכניצר שליט”א וכן הדומ”צ וראש כולל הוראה הרה”ג צבי שובקס שליט”א, אשר אף נשא דברי ברכה והודה בשם חברי קהילתנו ובשם ההורים להנהלת מוסדותינו הק’ אשר לא חסכו מאומה לפאר ולרומם את בית וזכו לחנוך בית מפואר ומרומם בו יזכו לגדל העדרים ברוח ישראל סבא ובדרך המסורה לנו מרבותינו הק’ לבית בעלזא.

 

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

קורות עץ שרופות מחורבן הבית הראשון התגלו בעיר דוד

הקורות המפוחמות נחשפו בחפירות רשות העתיקות ואוניברסיטת תל אביב, בתוך מבנה שקרס במהלך השריפה העזה שהתחוללה בירושלים בחורבן הבית הראשון. "מה שסייע לממצא להשתמר במשך כ-2,600 שנה, הוא, ככל הנראה, הטיח שנמס מקירות המבנה, וחתם תחתיו את העצים השרופים", אומרים החוקרים

לידיעה המלאה »
מחוץ לחיפה

טראמפ: נתקוף בעוצמה רבה את הר המכוש – עד עכשיו היינו נחמדים

נשיא ארה"ב טראמפ נפגש היום (שלישי) עם נשיא לבנון, ובמהלך פגישתם הגיב לעיתונאים והבהיר כי ארה"ב תקוף בעוצמה ובקרוב את הר המכוש, לשם על פי החשד הועברו צינטרפוגות וישנה פעילות גרעינית שם.

לידיעה המלאה »