תנועת הרכבות תושבת למשך שבוע החל מיום ראשון הקרוב, כך הודיעה הנהלת רכבת ישראל. בהודעה מטעמה נכתב כי הסיבה לכך היא בשל פרוייקט הלאומי ‘המסילה המזרחית’ שמקדמים משרד התחבורה ורכבת ישראל אשר יהווה ציר רכבתי נוסף בין איזור הצפון למרכז ולדרום, ויאפשר שיפור משמעותי של השירות הרכבתי בכל רחבי הארץ, לצד הגדלה משמעותית של הובלה מטענים, שתצמצם את הגודש בכבישים, זיהום האוויר, ותגביר את בטיחות כלל משתמשי הדרך.
במסגרת הפרויקט תבצע רכבת ישראל עבודות הנדסיות מורכבות באיזור חדרה, בהן יבוצעו עבודות הכנה לחיבור המסילה המזרחית העתידית עם מסילת קו החוף הקיימת, והנחה של מפלגים (מרכיב מסילה שתפקידו לפצל מסילה קיימת למספר מסילות), כחלק מהחיבור העתידי למסילה המזרחית.
בשל המבצע, שמועדו נקבע מראש לחודשי הקיץ, בהם יש קיטון טבעי בכמות הנסיעות, יחולו שינויים זמניים ומשמעותיים בתנועת הרכבות בקו החוף (חיפה-בנימינה-חדרה-ת”א) החל מיום ראשון הקרוב ועד למוצאי שבת שאחרי (כולל)
בימים אלה תופסק תנועת הרכבות בין תחנות נתניה (מדרום) ובנימינה (מצפון) ולא יתאפשר שירות רכבתי בין חיפה לתל אביב