מכשיר דפיברילטור. צילום: לדעת

הצילו חיים בזכות מכשיר ‘דפיברילטור’ שבלשכת רה”ע

חייו של עובד עירייה ניצלו בזכות מכשיר 'דפיברילטור' ופעולות החייאה אותם ביצעו אנשי לשכת ראש העיר חיפה, לאחר שקיבל דום לב באולם המועצה הסמוך ללשכת ראש העיר.

חייו של עובד עירייה ניצלו בזכות מכשיר ‘דפיברילטור’ ופעולות החייאה אותם ביצעו אנשי לשכת ראש העיר חיפה. האיש כבן 60 לחייו קיבל דום לב במהלך מכרז שנערך באולם מועצת העיר בו השתתף כנציג ציבור, וחייו ניצלו בזכות התגובה המהירה של מנהל האגף למשאבי אנוש צפריר רוזן, ויתר נציגי העירייה שהשתתפו במכרז שהחלו בפעולות החייאה מידיות תוך פינוי הנוכחים מהמקום.

את ההמולה שהתעוררה שמע גם איתן קרבצ’יק, עובד מנהלת 2030 וחובש קרבי בהכשרתו. איתן, שהבין כי מדובר בדום לב, רץ לאולם המועצה כשבדרך לקח את מכשיר ההחייאה המוצב דרך קבע בלשכת ראש העיר.

“כשהגעתי לאולם המועצה הבחנתי בעובד מוטל על הרצפה. הוא היה כחול וחסר דופק למרות פעולות ההחייאה אותם ביצעו עובדי העירייה שניהלו את המכרז. חיברתי את המכשיר לאיש ולאחר מכת חשמל בודדת חזר לנשום. כמה שניות נוספות לקחו והוא גם פקח עיניו”, סיפר איתן קרבצ’יק.

בהמשך הגיעו אנשי מד”א שפינו את העובד להמשך טיפול בבית החולים בו התייצב מצבו לאחר שעבר צנתור.  הם ציינו שאלמלא פעולות ההחייאה שביצעו בו עובדי העירייה, הסוף כנראה היה טרגי.

ראש העיר עינת קליש רותם, הודתה לעובדי העירייה שבזכות תושייתם ותגובתם המהירה ניצלו חייו של העובד, לו איחלה החלמה מהירה ומלאה. קליש אמרה כי פעם נוספת הוכחה חשיבותו של המכשיר שברגע האמת מהווה את ההבדל בין חיים למוות.

הדפיברילטור בלשכת ראש העיר הוא אחד מבין עשרות מכשירי החייאה שהוצבו במוסדות, ובמתקני עיריית חיפה בהם מתקיימת קבלת קהל ופעילות עירונית. במקביל החל גם מד”א להציב בשיתוף העירייה מכשירי החייאה במספר מוקדי פעילות בעיר מתוך מטרה מקודשת אחת והיא שבכל מקום בעיר ניתן יהיה להושיט סיוע מציל חיים עד להגעת צוותי הרפואה המקצועיים למקום.

מרחבי האתר
מחוץ לחיפה

פיגוע בשומרון: הרוג ושלושה פצועים ביניהם אחד במצב קשה

פיגוע קשה בשומרון. מחבל רצח מתיישב ופצע שלושה נוספים שמצבו של אחד מהם מוגדר קשה מאוד. הפיגוע התרחש בסמוך לחוות גלעד, כאשר מטיילים הותקפו ורבש"ץ היישוב הגיע למקום, אז התנפלו עליו מחבלים מהכפר הסמוך, חטפו את נשקו ובאמצעות הנשק ירו על המטיילים.

לידיעה המלאה »
מחוץ לחיפה

קורות עץ שרופות מחורבן הבית הראשון התגלו בעיר דוד

הקורות המפוחמות נחשפו בחפירות רשות העתיקות ואוניברסיטת תל אביב, בתוך מבנה שקרס במהלך השריפה העזה שהתחוללה בירושלים בחורבן הבית הראשון. "מה שסייע לממצא להשתמר במשך כ-2,600 שנה, הוא, ככל הנראה, הטיח שנמס מקירות המבנה, וחתם תחתיו את העצים השרופים", אומרים החוקרים

לידיעה המלאה »