נחל סעדיה. צילום: 970

הצעת טיול כאן בחיפה – מקום שלא הייתם; נחל סעדיה

מחפשים מה לעשות בחול המועד? 7 דקות נסיעה מהבית יש לכם נחל יפה, ומקום שעדיין אין בו מיליון מבקרים. קפצו לנחל סעדיה.

בשנה האחרונה שמעתי לא אחת על ‘נחל סעדיה’ שנמצא כאן, אצלנו בחיפה. החלטתי לבקר והמלצה שלי, קפצו לשם, זה 7 דקות נסיעה מהבית, וכרגע עוד אין את המון המבקרים.

נחל סעדיה זהו נחל שמימיו מגיעים ממספר מעיינות שנובעים לאורך תוואי הנחל. אחד מהם הוא ‘עין סעדיה’, ומכאן גם שמו של הנחל.

בשנתיים האחרונות, החליט צעיר חיפאי לקחת על עצמו את ניקיון הנחל וסביבתו, והחל בטיפוח המקום. הדבר נודע וקיבל תהודה ולמקום החלו להגיע מבקרים. אמנם כרגע המקום עדיין לא מוכר ליותר מידי מבקרים, ועל כן אפשר ליהנות במקום מבלי הצפיפות במוכרת מנחלים אחרים.

אז איך מגיעים לשם? אם אתם עם רכב רשמו בוויז: “מרכז השירות של מנהרות הכרמל”. כשתגיעו לשם, שימו לב לא לחנות בחניית העובדים (עלולים לגרור לכם את הרכב). החנו את רכבכם מצד שמאל של מכרז השירות.

מכאן המשיכו רגלית לכיוון הראשי (שימו לב מצד ימין שלכם חופרים לבניית קניון עזריאלי). בכביש הראשי פנו ימינה והמשיכו עוד דקת הליכה. מימינכם תוכלו לראות את הרכבלית ומסוף הצ’קפוסט של הרכבלית. כאן פנו בשביל הנכנס אל הנחל, או לחלופין המשיכו מעט על המדרכה ותגיעו מצדו השני של הנחל.

מרחבי האתר
חדשות חיפה

לראשונה בחיפה – סניף חדש ומרווח של רשת גוד מרקט

במעמד רב הקהילה החרדית בחיפה הגאון רבי יוסף יחיאל במברגר שליט”א, מנכ”ל רשת ‘יש חסד’ רן אהרוני, הנהלת הרשת ואישי ציבור, נקבעו המזוזות בסניף רשת ‘גוד מרקט’ מבית רשת הקמעונאות המובילה ‘יש חסד’. הסניף החדש שהושק ברחוב גאולה 28 בחיפה, מצטרף לשמונת הסניפים הנוספים של הרשת ברחבי הארץ, המציעים סטנדרטים גבוהים של איכות מוקפדת וכשרויות מהודרות קרוב לבית. הסניף החדש שוכן במרכז השכונה החרדית בעיר ומספק מענה בעל חשיבות לצרכי האוכלוסייה המקומית.

לידיעה המלאה »
דילוג לתוכן