החוף השקט. צילום: 970

יש הבנות: הסכם לחמש שנים על החוף השקט

לפני זמן קצר הגיעו העירייה ומפעלי ים להבנות על השכרת החוף השקט עבור הציבור החרדי והדתי למשך חמש שנים. החוף ייפתח רק ביום ראשון.

כמעט ואפשר לברך על המוגמר. בצהרים (חמישי) הגיעו להבנות ‘מפעלי ים’ ועיריית חיפה להבנות על הפעלת החוף השקט למשך החמש שנים הקרובות עבור הציבור החרדי והדתי.

בניגוד לשנה שעברה שההסכם נחתם לשנה אחת בלבד, הפעם בלחץ הנציגות החרדית בעירייה הוחלט לחתום על הסכם ארוך טווח, כאשר על פי ההבנות שהגיעו משך החוזה יהיה למשך שלוש שנים עם אופציה להארכה של שנה ועוד שנה לאחר מכן.

המהלך המדובר הגיע לאחר חלופת מכתבים עליה דיווחנו כאן באתר 970 בין הייעוץ המשפטי של העירייה לבין עורכי הדין שמייצגים את ‘מפעלי ים’, בו דרשה העירייה להפעיל את החוף כבר ביום שישי הקרוב וזאת בשל הסכם שנחתם למשך שנה, בה בשעה שמפעלי ים טענו כי החוזה היה לעונת הרחצה בלבד.

במהלך הימים האחרונים פעלו מאחורי הקלעים הנציגים החרדים בעירייה בהם: סגן ראש העיר מיכי אלפר, יו”ר אגודת ישראל אריה בליטנטל, ויו”ר שס אורי אוזן, וכאמור היום בצהרים הצליחו הצדדים להגיע להבנות, כאשר החוף ייפתח לציבור כבר ביום ראשון הקרוב.

בשיחה עם אריה בליטנטל, הוא אומר לאתר 970 כי הוא שמח על ההבנות שהגיעו הצדדים. “בימים האחרונים פעלתי רבות בצורה שקטה כדי להרגיע את הצדדים ולהביא לתוצאה שתיהיה טובה עבור הציבור החרדי. אין שום סיבה שעונת הרחצה לא תפתח במועדה גם לציבור שלנו. אני שמח שכעת כאשר חתמו הסכם לשנים הקרובות, לא נצטרך בכל שנה לעמוד כניים בפתח ולדרוש את אשר מגיע לנו על פי דין”.

מרחבי האתר
דילוג לתוכן