בזה אחר זה הגיעו כלל רבני הקהילות, בהבעת אמון יוצאת דופן לאירוע קביעת המזוזות למרפאה החדשה בשכונת הדר בחיפה. המרפאה רחבת הידיים שוכנת במרכז החיים החרדי בחיפה, רחוב מיכאל, בצמוד למרכזי התורה והחסידות ומרכזי התפילה. בתפילה ובניגונים מעוררי לבבות, בזה אחר זה קבעו הרבנים את המזוזות בדלתות החדרים הרפואיים תוך תקווה כי רק המחלקה של השמחות במרפאה תהיה פעילה וכי שאר הרופאים והצוות יעסקו בעידוד לקידום בריאות ושגרה בלבד.
המרפאה החדשה מתווספת ללמעלה מ-20 מרפאות של כללית בחיפה, בהן ניתנים כלל השירותים הרפואיים, רפואה ראשונית, מרכזי רפואה יועצת, בתי מרקחת, סיעוד, בדיקות מעבדה, מיון קהילתי, מחלקת תאונות ומוקד חירום. על הצד הניהולי של המרפאה, יופקד ר’ חזקי פרקש המכיר את הצרכים של הקהילות בעיר.
במעמד השתתפו הרבנים הגאונים (לפי א-ב): הרה”ג יעקב אברג’ל שליט”א רב בית הכנסת שלום יהודה ומרבני הקהילות הספרדיות, הרב מאיר אינדיק רב המרכז הרפואי כרמל מקבוצת כללית בחיפה. הרה”ג יואל אנגלנדר שליט”א רב דחסידי גור דחיפה, הרה”ג נפתלי צבי בלך שליט”א ראש כולל ומרבני קהילת צאנז בחיפה, הרה”ג הרב יחיאל במברגר שליט”א, רב הקהילה החרדית בחיפה, הרה”ג מרדכי בן דוד שליט”א,ראש קהילת מורשת רפאל הרה”ג ר’ חיים מאיר גרינבוים שליט”א רב קהילת ויז’ניץ חיפה הרה”ג הרב דוד שלמה זולדן שליט”א דומ”ץ קהילת סערט ויז’ניץ וראש הכוללים, הרה”ג אשר ינקלביץ שליט”א ראש כולל מאקווא ומרבני קהילת גור בחיפה, הרה”צ כ”ק האדמו”ר מנדבורנא שליט”א, הרה”ג הצדיק מרדכי ליבר כהן שליט”א, רב קהילת שערי תפילה אופקים ומשגיח ישיבת רינת אהרן בחיפה, הרה”ג אברהם העניך פיעטריקובסקי שליט”א רבת בית החולים רמב”ם, , הרה”ג יקותיאל פרוידינגר שליט”א ראש כולל זכרון יעקב,הרה”ג שניאור קלופט שליט”א רב קהילת דעת יואל, הרה”ג משולם רוזנברג שליט”א רב קהילת קהל חסידים בחיפה. הרה”ג הרב מאיר דב רכניצר שליט”א רב קהילת בעלזא בחיפה. כ”ק האדמו”ר משאץ ויז’ניץ שליט”א. הרה”ג צבי שובקס שליט”א מרבני קהילת בעלזא בחיפה. הרה”ג שלמה שטרן שליט”א רב קהילת צאנז בחיפה. הרה”ג ר’ ראובן שפרינצלס שליט”א מרבני קופת הקהל.
רבני העיר שיבחו בדבריהם את הנהלת המחוז על המשכן המכובד והמושקע, וכן על מחלקת הנשים וחדרי ההמתנה המרווחים והדיסקרטיים, יחד עם חשיבה עד לפרטים הקטנים שיתאימו לכל הציבורים השונים, הדבר בולט בעיצוב החדרים. כן ציינו לטובה את הצוות שנבחר לניהול ולמתן השירות.
הרה”ג הרב דוד שלמה זולדן דמו”צ דחסידי סערט ויז’ניץ, ציין בדבריו כי בחירת מנהל המרפאה ר’ יחזקאל פרקש, היא בבחינת הצהרת כוונות על ההשקעה במסירות ובשירות במרפאה. עוד הוסיף כי האמון והחיבור בין הקהילות החרדיות בחיפה לכללית הינו ותיק ומבוסס וכי נושא קידום הבריאות בנושאים הנצרכים מתוך “ונשמרתם”, מוצב בראש סדר העדיפויות.
הרה”ג הרב יחיאל במברגר שליט”א רב הקהילה החרדית בחיפה, קבע את המזוזה בפתח המרפאה ובירך את כל באי המקום כי אכן יזכו רק לנושאים שמחים ומיוחדים, וכן ציין כי במספר הזדמנויות שפנו עבור נושאים הקשורים בהתאמה לציבור, נענו בחיוב ומנהל המגזר החרדי במחוז הרב משה אדלר עומד בקשר רציף בנושאים הקשורים לכלל ולפרט.
השירותים ב”מרפאת הקהילות בניהולו של ד”ר מג’די קדאח רופא בכיר במחלקה הפנימית בבית החולים כרמל ורופא ריאות במרכז למחלימי קורונה של כללית בחיפה, יכללו רפואת ילדים, רפואת משפחה, רפואת נשים, מערך טרום לידה, רפואה יועצת מקצועית, סיעוד ומעבדה ומרפאת שבת. תחומי רפואה אלה ואחרים, ישכנו במרפאה המרווחת החדשה בשטח של מאתיים וחמישים מ”ר, עם ציוד חדשני ועיצוב שמשרה אווירה נעימה.
לדברי מר רונן נודלמן מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי בכללית “מסקרי שביעות רצון אנחנו למדים, שכללית מעניקה את המענה הטוב ביותר בכל תחומי הבריאות במחוז. גם הקהילות החרדיות בחיפה, זוכות למענה מושלם ומעטפת שירותי בריאות מלאה. בפעילות משותפת יחד עם הרב משה אדלר, מנהל המגזר החרדי במחוז, כללית מנגישה את השירותים לכלל לקוחותיה ומחזקת את הקשר עם הציבור החרדי על מנת לאפשר לכל קהילה לקבל את צרכי הרפואה בהתאמה מלאה. פתיחת המרפאה החדשה, היא נקודת ציון חשובה בהנגשה של השירותים המצטיינים שלנו לתושבי חיפה בכלל ולציבור החרדי בעיר בפרט”.
הרב משה אדלר מברך על קביעת המזוזה במרפאה החדשה ואומר “לצד פריסה מלאה של כל שירותי הרפואה המתקדמים בחיפה, השכונות החרדיות של חיפה זוכות כעת למרפאה נוספת של כללית. כעת בהשקעה משמעותית ממשיכים את הנגשת הרפואה גם לשכונות החרדיות בחיפה. נמשיך לפתח את השירות לציבור בחיפה והמחוז”.
הרב אברהם קונסקי מנהל המחלקה החרדית בכללית “מחוז חיפה בניהולו של מר רונן נודלמן, מבצעת היערכות נכונה לגידול של הקהילה החרדית בחיפה ובמחוז, תוך הוספת שירותים ופריסה נכונה של המרפאות, כולל “מרפאת הקהילות”. כארגון הבריאות הגדול בישראל, לכללית יש את היכולת להתאים את התפתחות שירותי הבריאות בצמוד לגידול האוכלוסייה והתרחבות הקהילות הותיקות”.