בדיון שנערך הבוקר (חמישי) בבית משפט השלום בעיר, בבקשה להוציא צו ארעי בנוגע להמשך הפעלת החוף השקט, החליטה השופטת לקיים דיון נוסף שבמסגרתו יזומנו גם נציגי חנ”י ורמ”י.
כבר בפתח הדיון אמרה נציגת העירייה עו”ד מוסקוביץ, כי בין הצדדים אין הסכם בתוקף. לדבריה ההחלטה ניתנה אד הוק פר שנה. “אנו נמצאים במצב של שיהוי ארוך. בשנת 2020 היתה צריכה לפנות המבקשת ואז היתה מקבלת את מבוקשה”.
היא התייחסה בדבריה לכך שהדיון נערך כאשר שני שחקנים שזה חנ”י ורמ”י (חברת נמלי ישראל ורשות מקרקעי ישראל) שהם בעלי הקרקע, אינם נמצאים בדיון. היא טענה כי כאשר העירייה ביקשה מ’מפעלי ים’ את ההסכם עם חנ”י, הסכם שמסתיים ב-12,24, לא קיבלנו אותו. “נוצר מצב מר של ניצול ציני של המגזר הדתי כשעירית חיפה רוצה לתת מענה לציבור הזה”. “פנינו בבקשה לרמ”י לקבל את החוף כמו שאנו מקבלים את כל חופי חיפה”.
גם בהמשך נציגת העירייה שבה ואמרה כי ללא חנ”י ורמ”י לא ניתן לקיים את הדיון, שכן הן מחזיקות את הקרקע. היא הוסיפה ואמרה כי חנ”י אמרו שאין להם קשר עם ‘מפעלי ים’ ואין התחייבות חוזית, ושהעירייה רשאית להפעיל את החוף בעצמה, אז אנחנו הבנו שאנחנו יכולים להגיד די לבזבוז כספי הציבור. לצערי רמ”י לא ענו לנו, אבל ברגע שרמ”י אומרת לי שיש אישור להפעיל את החוף, אני לא יכולה להוציא כספי ציבור, והם ‘מפעלי ים’, לא הביאו מסמך בכתב – דבר שביקשנו עשרות פעמים, שיראה לנו שהם מחזיקים בקרקע.
היא אף אמרה: “אני מרגישה שיש מאחורי ציבור שלם שאומר את המיליון וחצי שקל תשקיעי בחינוך, בתשתיות ובתרבויות. אנחנו יודעים להפעיל את החופים בעצמנו, זה עולה לנו הרבה פחות ויותר טוב”.
בשלב זה הגיב עו”ד פורת שייצג את ‘מפעלי ים’ ואמר כי לפי תקציב העירייה החוף עולה להם 2 מיליון שקלים. הוא טען כי 32 שנה אנו מפעילים את החוף מול עיריית חיפה. לדבריו עד 2021 העירייה חתמה על ההסכם ושנה לאחר מכן היא בחרה בכוונת מכוון לפעול בטקטיקה שונה. אנחנו מבקשים לשמור על המצב הקיים ומבקשים כי בית המשפט ייתן סעד ארעי. נציגת העירייה הודיעה כי הם מתנגדים ולא יוכלו לפתוח את חוף הרחצה. בשל חוסר הסכמה ואי הגעה לפתרון, החליטה השופטת נסרין עדוי לקיים דיון נוסף לפני פתיחת עונת הרחצה. כאשר הדיון ייערך ביום חמישי הבא, ועד אמצע השבוע תגיש העירייה תשובה סדורה. בנוסף קבעה השופטת כי יזומנו לדיון גם נציגים מטעם חנ”י ורמ”י בכדי להבין את עמדתם.